Keramische gevelbekleding

voorbeeld keramische gevelbekleding Het materiaal keramiek is een product dat geen metaal of polymeer is. Het wordt omschreven als een een materiaal gevormd door verhitting (meestal in een oven) en soms ook onder druk, waarvoor men minimaal twee elementen nodig heeft. Minstens één van deze elementen dient non-metallisch te zijn. Het andere element kan wel metallisch zijn, maar dat hoeft niet. Het woord keramiek vindt haar oorsprong vanuit het klassieke Grieks.

Keramos betekent drinkvat of aardewerkvat. Veel traditionele keramische producten worden dan ook van gebakken klei gemaakt. Er worden zeer veel kleisoorten gebruikt en daarnaast ook zeer veel toevoegingstoffen. Tevens bestaan er ontzettend veel procedés op dit gebied. Vanaf 1984 wordt dit product ook gebruikt op het gebied van gevelbekleding.

Vandaag de dag wordt dit product steeds meer gebruikt. Keramische gevelbekleding lijkt op een strakke bakstenen gevel maar heeft daarnaast ook eigen unieke eigenschappen. Vaak wordt dan ook het bakstenenrood gebruikt, maar keramiek is ook in vele andere kleuren te krijgen.

Keramische gevelbekleding is destijds voortgekomen uit de dakpannenindustrie en verder ontwikkeld voor serieproductie. Sinds begin begin jaren tachtig is dit product steeds verder ontwikkeld en hierdoor steeds meer erkenning gekregen als een technisch en esthetisch hoogwaardig product.

Een keramische gevelbekleding heeft als traditioneel gevelmateriaal optimale materiaaleigenschappen, goede verwerkbaarheid en kan fraai worden gepatineerd. Het past zodoende bij nieuwe en historische vormen van architectuur en dit maakt het geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Wat deze toepassing op het gebied van gevelbekleding zo bijzonder maakt is de specifieke constructie waarmee de keramische platen worden bevestigd. Een veel gebruikt merk is Alphaton. Dit merk maakt gebruik van aluminium voegprofielen en een horizontaal draagsysteem dat borg staat voor optimale stabiliteit. Daarnaast werkt deze montagemethode behoorlijk tijdsbesparend. Andere voordelen van keramische gevelbekleding zijn:

  1. Dit duurzame product heeft een natuurlijke uitstraling
  2. Het biedt de mogelijkheid om structuur in uw gevelplaten aan te brengen
  3. De beplating kan relatief snel worden gemonteerd
  4. Uw pand krijgt een exclusieve en chique uitstraling
  5. De gevel is zeer onderhoudsarm

U kunt zelfs verschillende kleuren keramische gevelpanelen gebruiken waardoor u motieven, bedrijfslogo’s of verschillende figuren kunt creëren. Keramische gevelbekleding wordt zowel op nieuwbouw als bestaande bouw toegepast voor zowel bedrijfspanden als woningen.