Gevelrenovatie prijzen

Een gemiddelde gevelrenovatie kost al gauw meer dan 10.000 euro. Bij de wat grotere panden liggen de prijzen zelfs hoger. Het renoveren van een gevel wordt dan ook niet vaak gedaan. Het vergroot de waarde van uw woning of bedrijfspand wel, dus het is absoluut zaak om de gevelrenovatie kosten op te nemen in een bouwkundig rapport te laten opnemen. De factuur kunt u dan samen met dit rapport aan eventuele kopers overleggen.

Vanwege de hoge kosten bij een gevelrenovatie is het vaak mogelijk om deze kosten van uw hypotheek te onttrekken. Voor advies hierover kunt u het beste contact opnemen met uw hypotheekadviseur. Als dit niet mogelijk is kan men er voor kiezen om een lening af te sluiten. Informeer tevens bij uw gemeente of er mogelijkheden bestaan om een gedeelte te financieren met een subsidie.

Vraag bij verschillende bedrijven in uw regio een offerte van de gevelrenovatie prijs aan en vergelijk deze goed. Ga precies na waarvoor u betaald en wat de eventuele variabele kosten zijn. Probeer een vaste prijs met uw gevelspecialist af te spreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Vraag het bedrijf om advies over eventuele werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren om zoveel mogelijk kosten te besparen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het afschermen van deuren en kozijnen of de gevel alvast vrij maken van obstakels, zoals zonneschermen en naambordjes, zodat de vakmensen direct aan de slag kunnen.