Gevel isolatie

Wanneer u besluit om uw gevel te laten isoleren levert dat een fikse besparing op uw energierekening op. Daarnaast biedt gevelisolatie u ook een groter woon comfort. U heeft geen last van koude buitenmuren en u zult tevens merken dat u minder last heeft van geluidsoverlast. Uw onkosten verdient u zeker terug door een flinke besparing op uw energiekosten. Een ander groot voordeel is dat uw huis isoleren behoorlijk milieuvriendelijk is. Omdat er minder warmte verspild wordt, kunt u de verwarming minder laten branden en verbruikt u minder gas.

Gevelisolatie, waar op letten? Door Vereniging Eigen huis

De belangrijkste redenen om de verschillende vormen van gevel isolatie toe te passen zijn:

  1. Goed voor het milieu
  2. Het bespaart de meeste energie in uw huis of bedrijfsgebouw
    Het verhoogt uw woon- en gebruikscomfort
  3. Verfraait de uitstraling van uw huis of bedrijf

Om uw buitenmuren te laten isoleren heeft uw de keuze uit verschillende opties.  Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenkant van de gevel. Dit wordt ook wel buitengevel isolatie genoemd. Dit levert u de meeste besparing op, maar is wel de meest kostbare methode. Hierdoor duurt het maar liefst tien jaar voordat u deze kosten heeft terugverdiend.

Een andere methode is om uw spouw muur te laten vullen met isolatie materiaal. Dit levert u weliswaar minder energiebesparing op, maar is wel een stuk voordeliger. Deze kosten verdient u na ongeveer drie jaar terug. Hou er wel rekening mee dat niet iedere spouw geschikt is om deze isolatie methode uit te laten voeren.

Ten slotte kan men ervoor kiezen om de binnenmuur middels een voorzetwand te isoleren. Let hierbij wel op dat er een hogere kans is op vochtige plekken als dit niet goed gebeurt. Als u deze werkzaamheden zelf uitvoert, heeft u uw investering in ongeveer drie jaar terug verdiend.

Werk zorgvuldig en laat u goed inlichten door uw doe het zelf zaak. Om een maximale besparing te bereiken, dient u het isolatie materiaal zeer secuur aan te brengen. Vergeet niet om kieren en gaten tussen uw muur en raam- en deurkozijnen met kit te dichten. Voor grotere klussen is het absoluut raadzaam om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Bij nieuwbouw of een nieuwe aanbouw dient men rekening te houden met het Bouwbesluit. Dit geldt uiteraard ook op het gebied van isolatie. Meestal wordt een laag van minimaal acht centimeter voorgeschreven. Isoleren en ventileren gaan hand in hand. Een goede ventilatie door middel van een ventilatiesysteem is erg belangrijk en in verplicht in nieuwbouwhuizen. In de wat oudere huizen is het van belang om regelmatig ramen open te zetten voor een goede ventilatie.   Gevel isolatie sluit uw woning dusdanig af dat bij een slechte ventilatie problemen ontstaan omdat vochtige lucht niet wordt afgevoerd.