Aluminium gevelbekleding

aluminium gevelbekleding De voordelen van een aluminium gevelbekleding wordt steeds meer onderkend in de bouwwereld. Aannemers, architecten en particuliere woningbezitters merken steeds vaker op dat aluminium niet alleen erg fraai is, maar ook zeer stevig, maatvast, onderhoudsvriendelijk en relatief erg licht is.

Aluminium gevelbekleding is zeer goed bestand tegen water en beschermt het zichzelf met een oxidehuid. Meestal wordt de aluminium gevelbekleding tevens voorzien van een extra beschermende laag (anodiseerlaag of coating) zodat het prima weerstand bied aan bijvoorbeeld zure regen.

Steeds meer grote kantoorpanden en particuliere woningen worden voorzien van aluminium gevelplaten, omdat dit materiaal op een bijzondere en unieke manier vervormd worden. Hierdoor ontstaat een reliëfconstructies die uw pand een strakke en ultramoderne uitstraling geeft.

Nog even de voordelen van een aluminium gevelbekleding op een rijtje:

  1. Het is onderhoudsvriendelijk en goed schoon te houden
  2. Sterk materiaal dat bestand is tegen de slechtste weersomstandigheden
  3. Zeer licht, duurzaam en roestvrij metaal (een derde van staal);

Een bekende leverancier is Mutraco uit Dedemsvaart dat gespecialiseerd is in metalen (aluminium en stalen) dak- en gevelbekleding. Vanaf begin jaren 70 heeft dit bedrijf miljoenen vierkante meters profielbeplating, cassettes en sandwichpanelen geleverd door heel Nederland. Voorbeelden van projecten die zij tot een succes hebben weten te brengen zijn ander andere de Amsterdam Arena te Amsterdam, het Chasse theater te Breda en vele bedrijfspanden zoals bijvoorbeeld de Constelation Building Schiphol Oost en de Brandweerkazerne van Amstelveen.

Daarnaast is Sorba Projects uit Winterswijk een bekende speler op de aluminium gevel markt.

Sorba Projects is leverancier voor een verscheidenheid aan bekledingsmaterialen en gevelsystemen en is vooral actief in de utiliteitsbouw. Zij assembleren zoveel mogelijk zelf zodat er zo weinig mogelijk uren aan assemblage op de bouwplaats nodig. Op deze wijze wordt kwaliteit en efficiëntie op de bouw verhoogt.

Bekende projecten die Sorba Projects hebben opgeleverd zijn onder andere het pand van de Informatie Beheer Groep (IBG), het bedrijfsgebouw van de Belastingdienst te Groningen, de Mahler 4, toren UN Studio in Amsterdam, de Voetgangersbrug bij het Centaal Station van Arnhem en de RAI Elicium (Expo foyer) te Amsterdam.

Sorba is actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Engeland. Het is een zeer innovatief bedrijf dat zich profileert als voorloper in niet-standaard oplossingen voor grote bouwprojecten. Zo hebben zij niet alleen de kennis in huis op het gebied van plaatbewerkingen zoals laser snijden, stansen, lassen en kanten, maar beheersen de specialisten van Sorbo ook het 3D en hydromechanisch vervormen, forceren, dieptrekken van metalen.